torstai 30. huhtikuuta 2009

VAPPUMİELTA!


Kavasin juuri lahikaupassa pikkuostoksilla. Matkalla kiinitin huomiota,miten ruusut ovat alkaneet kukkimaan. Tuon vaaleanpunaisen ruusun myöta haluankin toivottaa blogiystavilleni oikein hyvaa vappumielta.

keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

PİLVİEN LOMASTA KURKKİVA AURİNKO


Tassa eraana paivana iltapaivalla kuvasin valon leikkia hyvin tummien sadepilvien lomasta.Kuvat on otettu samasta kohtaa muutaman minuutin valein.






Ja mita ovat nuo valot tuossa ylla olevassa kuvassa. Paikka on parkkipaikka. Katuvaloja ei ollut. Tassa tulee ajatus,etta parkkipaikalla on autoja,joitten tuulilasiin valo heijastuu.Janna juttu.



Tuo lilan varinen pieni pallo on janna ilmio kuvassa.Onko se aurinko,vaiko tuleeko tuosta kuvassa nakyvasta kirkkaasta valosta joku heijastuma.


















Tassa nakyy sama parkkipaikka,missa ne valot olivat.Ei valoja,eika autoja,kuin yksi tuolla taustalla. Ja vain muutama minuutti ensin nakyivat nuo valot.Kuvatessa en kiinnittanyt tahan mitaan huomiota.Huomioni oli vain pilvien lomasta paistavassa auringossa.
Mukavaa huomista torstaita.





perjantai 24. huhtikuuta 2009

HAASTE

Pienitalomaalla nappasi minua talla haasteella! Kiitos muistamisesta!

Haasteen saannöt:Nyt(ja aiemminkin)on ollut paljon liikkeella fakta-haasteita,esim. kerro 20 faktaa jne. Tama haaste ei kasittelekkaan faktoja,vaan tuntomerkkeja.Kerro yksityiskohtia itsestasi ja jaa ne muille.Haasta sitten 5 muuta blogia tekemaan sama edelleen.

Kiva haaste,ja yritanpa nyt pistaa muutaman tuntomerkin itsestani.

1)jos soitatte aamukahdeksalta ovikelloani,niin tunnistatte minut siita,etta mita varmimmin olen viela nukkumassa

2)jos yritat lukea samaa lehtea kanssani olkapaani yli,niin varmasti pyydan sinua poistumaan etuvasemmalle.Kiitos

3)jos pidat kahvihetkista,ja maailmanparantamisesta,niin olet aina tervetullut(mutta mieluummin ei aamulla aikaisin)

4)taalla bloggarin blogissani kaytan mielellani vareja teksteihin!

on erittain vaikea valita blogeista niita,joille haasteen pistaa jatkoon,joten toivonkin,etta joku ainakin tarttuu "onkeen" ja on tunnistettavissa.

mukavaa viikonloppua!

keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

JUHLAN ALLA!



Torstaina on taalla Turkissa vuoden yksi merkittavimmista juhlista. 23 huhtikuuta ( 23 nisan).Juhla kulkee nimella çocuk bayram (lasten juhla) ja on kansainvalinen.Lapsia tulee hyvin monesta eri maasta. Juhlaa on vietetty vuodesta 1929,ja vuonna 1979 siita tehtiin kansainvalinen tapahtuma.Tapahtuman isa on MUSTAFA KEMAL ATATÜRK!.



Tanaan iltapaivalla mieheni soitti,etta kaupungilla etenee lapsikulkue kohti kaupungin puistoa. Puisto nakyy parvekkeellemme.Sitten sen muistin.Joka vuosi on pari paivaa ennen paajuhlaa tuossa puistossa alkutapahtuma.Olin juuri ruoanlaittopuuhissa,mutta paatin keskeyttaa sen,ja kayda vilkaisemassa,kun aivan vieressa oli. Kuuntelin uuden kaupunginjohtajamme puheen,ja otin muutaman valokuvan tanne blogiin. Esiintymisia en jaanyt kiireitteni takia katsomaan.katselen niita sitten torstaina parvekkeelta. Paikalla oli jonkin verran yleisöa,ja muutamia esiintyjaryhmia.Myös ulkomaalaisia.





Ja tottakai ambulanssivalmius,



seka liikennepoliisi kadun kulmauksessa.
Tasta sitten kiirehdin takaisin kotiin jatkamaan ruoanlaittoa ja pyykinpesua.




maanantai 20. huhtikuuta 2009

EUROOPAN ROKOTUSVİİKKO!


Euroopan rokotusviikkoa vietetaan 20-26 huhtikuuta.Huomasin taman nyt viikonloppuna,kun kaduille oli ilmestynyt mainoksia tasta niin tarkeasta asiasta.



Turkki noudattaa taysin Euroopan rokotusohjelmaa.Rokotukset alkavat syntymasta,jolloin pistetaan lapselle hepatiitti B ja calmet. Tasta sitten jatketaan ohjelman mukaisesti. Rokottaminen ei ole esteena köyhemmallekkaan vaestölle,koska alle 18 vuotiaille se on ilmaista.


Tulinpa tarkastaneeksi omatkin rokotukseni,ja huomasin,etta polio on vanhentunut.Pitaakin tarkistaa,mika taalla on suositus vanhemmalle ikapolvelle.


Terveellista alkavaa viikkoa, ja TARKİSTETAANPA ROKOTUKSEMME VOİMASSAOLO!




lauantai 18. huhtikuuta 2009

AAMUPUURO



En ole koskaan ollut mitenkaan jarjestelmallinen puuronsyöja,joka syö puuron joka aamu.Enka muista milloin viimeksi puuroa olen syönyt.Tassa eraana paivana se sitten iski.Nimittain puuron himo. Kotona ei ollut minkaanlaisia hiutaleita.Eika jauhojakaan muita kuin vehnajauhoja.Niimpa paatin kokeilla keittaa puuroa MYSLİSTA. Tuossa lautasella on lopputulos. Ja puuro oli todellakin hyvaa. Laitoin 1 dl myslia ja vajaa 2 dl vetta,seka hivenen suolaa kattilaan,ja keitin hiljaisella tulella muutaman minuutin.



KOKEİLKAAPA!

perjantai 17. huhtikuuta 2009

NAMİA!



Kerrassaan namia.Ensimmaisen kerran löysin migroksesta kuivattuja luumuja. Eivat kylla olleet kivettömia,mutta ostin silti.Ja tottakai keitin luumukiisselia.Paalle kermavaahtoa,ja nam,mita herkkua pitkasta aikaa. Syöminen oli vain hiukan hitaampaa,kun piti syleskella luumunkivia suustaan. Keitan kylla toistekkin.

lauantai 11. huhtikuuta 2009

sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

LEHDESTA LUETTUA!


Maaliskuun alussa olin eraana sunnuntaina kavelylla ja ottelin kuvia.Myös mm. tasta puusta,mika naytti kivalta kasivarisine oksineen.Tallensin kuvat tietokoneelle,kuten tavallista.



Minulle tulee tanne Turkkiin KODİN KUVALEHTİ,jonka innokas lukija olen ollut jo hyvin kauan.Lehden tassa numerossa oli juttu "RUUKUT puutarhaan". Juttua lukiessani huomasin kuvassa "saman" puun,mista olin taalla ottanut puistossa kuvia.











Uskoisin,etta lehdessa olleet kuvat ovat suomesta,koska ohjeet kasvien istutuksesta ovat myös suomeen tarkoitettuja.
En tieda kyseisen puun nimea,mutta nahtavasti sita kasvaa myöskin suomessa,koska se tuossa lehden kuvassa oli.


torstai 2. huhtikuuta 2009

HAASTE


Ylla kuvassa ruoka nimeltaan PİYAS. Se on eraanlainen salaatti.Keitettyja valkoisia papuja,Keit. kananmunaa, tomaattia,sipulia ja kastikkeena (tahin) seesaminsiementahnasta -öljysta ja viinietikasta tehty kastike.paalle runsaasti persiljasilppua.

YLLA: taytetyt munakoisot. (KARNİYARİK)






Ja liharuokaherkkuni on tuo yllaoleva (KAVURMA).Pieneksi pilkottua lampaanlihaa paistetaan laakealla pannulla taikka kattilassa. Taman valmistamisessa on aivan oma tapansa,jotta lihasta tulee mureaa ja maukasta.



HAYATİM heitti haasteella. Pitaa kertoa kolme lempiruokaa ja lempipaikkaa.Kylla taytyy sanoa,etta lemppariruokani ovat "Turkkilaisa".Suomalaista ruokaa teen vain joskus. Yleensa se on silloin perunamuussi,taikka makaronilaatikko.Mutta saattaa menna kuukausiakin vain Turkkilaisen ruoan parissa. Ja nain elimme myös Suomessa.

Lempipaikkoja on monia. Mutta eras sellainen liittyy myös ruokaan ja syömiseen. Lampimana kesayöna aivan meren aarella istuen.Hyvaa ruokaa ja hyvaa seuraa(yleensa oma mies)seka musiikkia.
Toinen lempparini
on PİKNİKİLLAOLOA isolla porukalla.Ja tietty tamakin meren aarella.

HEİ SİNA BLOGİYSTAVA,JOKA TUNNET HALUA KERTOA NAİSTA LEMPİJUTUİSTASİ,NİİN NAPPAAPPA BLOGİİSİ MUKAAN!