maanantai 31. elokuuta 2009

RUOANLAİTTOA



Tanaan on oikeastaan laiskottanut koko paivan.
Ruoka on se työ,mita pitaa tehda kahdenkin hengen taloudessa.Tanaan on valmistunut ensinnakin paivan keitto, ARPA ŞEHRİYE CORBASİ (ORRANJYVAKEİTTO). Aineina on kuorittuja ohranjyvia (arpa şehriye),riisia,vetta, luonnonjugurttia,öljya,kuivattua minttua,hiven mustapippuria,suolaa,1 rkl vehnajauhoa,kananmunan keltuainen.Keita ohranjyvat ja riisi vedessa kypsaksi. kuumenna öljya pannulla,ja lisaa siihen reilusti minttua.Anna ruskistua hieman,mutta varo polttamasta. Jugurtin maara riippuu keiton nesteen maarasta.Mina tein 1,5 litran annoksen,ja arviolta oli jugurttia n.4 dl.Riisi ja ohranjyvat kanssa mittasin silmamaaralla.n. vajaa 1dl kumpaakin.Sekoita jugurtin joukkoon munankeltuainen ,jauho ja öljy-minttuseos.Lisaa tama keitokseen.lisaa suola ja mustapippuri.Keita hetki viela. Voit myös kayttaa liemikuutiota makua antamaan.



Rakastan kesakurpitsapihveja.Tuossa ylakuvassa ne ovat paistumassa.Ei viela kaannetty.
Alimmassa kuvassa jo paistuneet toiselta puolen ja kaannetty.




Tahan ruokaan tarvitset 4-5 keskurpitsaa.ei kovin suuria, sipulia,kaksi kananmunaa,tillia,persiljaa,korppujauhoja,hiven vehnajauhoa,suolaa,mustapippuria.
Raasta kesakurpitsat ja valuta liika neste pois. raasta sipuli,ja lisaa muut aineet.
Paista öljyssa pannulla.Öljya saa olla reilusti. laita seosta lusikalla paistumaan.
Paistumisen jalkeen nosta lautaselle talouspaperin paalle,jotta liika öljy imeytyy talouspaperiin.

AFİYET OLSUN - HYVAA RUOKAHALUA

sunnuntai 30. elokuuta 2009

RAMAZANPAZAARİ osa 2



Ramazanpasaarissamme on tarjolla myös monenlaista hyvaa,joko kotiin viemisiksi,taikka paikan paalla syötavaksi. Kuvassa (ylla) valmistetaan aivan ihania uuniperunoita,joihin taytteen saa itse valita. KUMPİR tarkoittaa uuniperunaa. Naita "KUMPİR" ravintoloita on taalla Antalyassa hyvin paljon.Perunan syönti onkin lisaantynyt viime vuosina.Parempaa se onkin,kuin riisi.



HARİBON irtokarkkejakin olisi ollut tarjolla,mutta jatimmepa talla kertaa ostamatta.




Tuossa on lasten herkkua.Noista varikkaista ja sitkeista siirapeista myyja taikoo lapsille tikkareita.



Kuvassa (ylla) on Ramazanin ajan makea herkku,GÜLLAC. Siihen tarvitaan paketti valmiina ostettuja hyvin ohuita güllaclevyja,jotka ovat pyöreita.Maidosta,sokerista ja vaniljasokerista keitetaan seos,jota sitten laitetaan vuokaan vuorotellen naitten levyjen kanssa. Koristellaan marjoilla tai yleisimmin nakee granaattiomenan siemenilla koristettua. Pahkinaa kaytetaan myös.
Mina en erikoisemmin tasta pida.
Pazaarissa on myös paljon muuta ostettavaa ja syömista. Jokaiselle varmasti löytyy jotain omaan makuun.

lauantai 29. elokuuta 2009

RAMAZANPAZAARİ osa 1


Ramazanpazaarissamme on myytavana mita erilaisempia tuotteita.Ensi viikolla,kun toivon mukaan siella ei niin kovin paljoa ole ihmisia,niin mennaan uudelleen.Löysimme aivan ihania ja halpoja pikkutauluja,ja mina löysin mekkoja nyt ,kun kesa on paattymassa.Mutta tuleehan se ensi kesakin.İNŞALLAH!
Olen iloisesti yllattynyt,etta vaatteitten hinnat ovat todella alhaalla.Tana lama-aikana se merkitsee monelle todella paljon.Myös monet kaytötavaroista ovat huokeita.


Pazaarista löytyy mm. vanhojen autojen ja moottoripyörien pienoismalleja.
Tuollaisen haluaisin kaapin paalle.


Koruja


Laukkuja


Vaatteita hyvin erilaisia


Vöita


Turkkilaisia kauniita teelaseja


Koriste-esineita



Lisaa koriste-esineita.Naita olen ihaillut tukkukaupoissa taalla,ja jos ostan joskus,niin haen halvalla tukkukaupoista.En tieda,mista materiaalista nama ovat tehtyja,mutta ovat tosi painavia.


Ja sitten "hedelmatori", mutta eipas menna maistelemaan.Ovat nimittain saippuoita.







perjantai 28. elokuuta 2009

SUVAİTSEVAİSUUS



SUVAİTSEVAİSUUS,siitahan tassa onkin ehkapa kyse. Yksi tarkea asia,mita Ramazankuukausi meille haluaa opettaa,on juuri suvaitsevaisuus.
Tama oli ajatuksissani eilen illalla paallimmaisena,kun vietimme Ramazanfestivaalialueella useita tunteja .Kotiin palasimme vasta pitkalle yli puolenyön.
Kavelimme hiljalleen lapi ostoskojujen,lasten (ja isompienkin) pienen huvipuiston,monien pikkuruokaa ja makeaa tarjoavien kojujen ohi kohti alueen esiintymislavaa.



Saavuttuamme paikalle siella oli runsaasti vakea,mutta löysimme itsellemme istumapaikat helposti.
Meneillaan oli (kuva ylla,mutta huono,kun liian kirkkaat valot) İlahi-konsertti,joka on İslamilaista,uskonnollista musiikkia.
Rakastan tata musiikkia ja sen kuuntelemista.Se menee sielun sopukoille saakka.
Tata olisi mahdollista kayda kuuntelemassa joka paiva ennen paaston paatösateriaa.Eilen esitys oli myös myöhemmin illalla.
Antalyan kaupunki on tuottanut esiintyjat muualta.Kaikki esiintyjat ovat kuuluisia,ja osaavia taitajia.




Olimme tulleet katsomaan edellisessa postauksessani kertomastani Mevlevi-esityksesta.
Ensimmaisen kerran taman nain,ja taytyy sanoa,etta vaikka ryhma oli nyt pieni,niin esitys oli vaikuttava.
Ryhma tuli lavalle hiljaa ja hitaasti liikkuen,yksi kerrallaan,toinen toistaan tervehtien kumartamalla.Vaatetus oli niin soittajilla,kuin pyörijöillakin musta.Korkeat huopapaahineet paassa.Pyörijöita oli viisi,ja heidan johtajansa.
Esitys alkoi,ja paattyi rukouksella.
Esityksen alkaessa pyörijat ottivat mustan kaavun paaltaan pois,ja esiintymisasu on valkoinen.
İhmetella taytyy,ettei yhdenkaan paa mene pyöralle tuossa esityksessa.Se on pyörimista paikallaan niin,etta toinen jalka on koko ajan lattiassa kiinni,ja toisella jalalla otetaan vauhtia pyörimiseen.Kun pyöriminen taukosi,niin esiintyja ei edes horjahtanut. Kerrallaan pyöriminen kestaa lahes 10 minuuttia.




Kerroin tuossa alussa,etta ajattelin eilen illalla hyvin paljon suvaisevaisuutta.
Alkuun oli minullakin sellainen tunne,ettei tama koko Ramazanfestivaali sovi tahan kuukauteen.Nyt tulin toisiin ajatuksiin.
Kun olen tutustunut tarjolla olevaan ohjelmaan,ja alueen kokoonpanoon,niin taytyy sanoa,etta on hyvin toimiva.
Ramazankuukaudella on oma tarkoituksensa,ja omat tapansa,joita pitaisi noudattaa.Me kaikki olemme myös erilaisia,ja erilaisia myös uskomme suhteen.Suhteemme uskontoon on jokaisen omakohtainen asia.
Tuo festivaalialue on hyvin suuri.Kun olimme eilen tuossa uskonnollisessa annissa mukana,niin kaikki muu,mika alueella on,ei ollut mitenkaan hairiöksi.Kauppakojut,huvipuisto ja muut tallaiset on taysin erillaan toisistaan.Nain ei kukaan hairiinny.
Alueella on jokaisen suuntaukseen tarjottavaa.On ihmisia,jotka haluavat olla mukana noissa uskonnollisissa asioissa.Mutta eivat kaikki.Taalla asuu myös sellaisia,joilla on joku muu uskontohaara,kuin İslam.Myös turistit.
Jotta kaikilla olisi hyva olla tana kuukautena,ja kaikille löytyy jotain omaan elamaan sopivaa,niin aivan upeasti on Antalyan kaupunki taman jarjestanyt.
Demokraattisuus ja hyvaksynta toisen erilaisuudesta on suuri asia.Ketaan ei saa pakottaa johonkin muottiin.Ei edes uskonnon varjolla.Olen tata mielta,vaikka itse rakastan sita harrasta puolta Ramazankuukaudessa,ja sen viisauksia.
Kun tuolla alueella vietimme monia tunteja,niin yhtaan ainotta humalaista ei nakynyt,eika alkoholi haissut ohi kulkiessa.
Olen taman saman huomannut myös katukuvassa.Kylla tama kuukausi on suuremmalle osalle kuitenkin se Pyha,ja kunnioitettava kuukausi.Kaupungissa on selvasti nahtavissa hiljentyminen.
toinen asia,minka pistin merkille eilen illalla,oli se,etta ihmiset liikkuivat hyvin rauhallisesti,ja maltillisesti.Kukaan ei juossut taikka huudellut.Lapset(suurin osa) kulkivat vanhempiensa kanssa kadesta kiinni pitaen.

Joten suvaitkaamme myös tana Ramazankuukautena toistemme erilaisuus ja ajatukset.

İhanaa alkavaa viikonloppua!

keskiviikko 26. elokuuta 2009



Juuri asken istuin parvekkeella taivaalle katsellen illansuun pilvia. Jo kolmas paiva,kun nayttaa silta,etta tulee sade.



Viela ei kuitenkaan ole satanut.




Syksy tulee myös tanne meille,vaikka lampötila on viela korkealla.
Nyt,kellon ollessa 19.20,niin mittari nayttaa varjossa +28.Sade olisi hyvin tervetullut,niin kuivaa on joka paikassa.
Katselemisen lisaksi nenaani kulkeutuu naapureista ihanan ruoan tuoksu.Paaston paattymiseen on vajaat 20 minuuttia.
Me,vaikka emme voi paastota,niin syömme samaan aikaan,mita paastoajat. Paivalla olemme syoneet vain hiukan.Vetta on pitanyt juoda runsaasti.Oltiin taas mieheni kanssa maanantaina sairaalassa,kun hanen verenpaineensa on viikon verran ollut korkealla.Laakitysta lisattiin,ja katsotaan 10 paivan kuluttua tilanne.



Huomenillalla on tuossa meidan puistossamme Mevlevi-esitys (kuva ylla).Jos ei ole mitaan ihmeita,niin haluan sen nahda.
Tamahan juontaa İslamissa kauas historiaan,ja tasta on paljon tietoa Konyassa Mevlanassa,İslamin museossa.

maanantai 24. elokuuta 2009

KAUPALLİSUUS



Ramadaniin on tietysti aina kuulunut osana myös kaupallisuus.Varsinkin ruokapuolen,koska paastokuukauden aikana kotiruokailuun kiinnitetaan entista enemman huomiota. Ruokavieraita on lahes joka kodissa enemman,mita tavallisesti.
Ravintolat tayttyvat ruokailijoista,ja menekki kasvaa myös silla puolella.

Meidan vastapaata oleva kaupungin puisto muuttui festivaalialueeksi Ramadanin ajaksi.
Otin tanaan tuon ylakuvan paivalla ohi kulkiessan..Erilaisia myymalöita on valtavasti.Kuvassa vain pieni murto-osa.
Lisaksi on paljon pikkuisia ruokaravintoloita.Tarjolla on myös erilaista makeaa,ja jaatelöa.
Lapsille on pieni huvipuisto.



Toissailtana kavelimme alueen lapi,mutta kuvien ottaminen oli aivan mahdotonta,koska kansaa oli niin tuhottomasti.Ehkapa parin viikon kuluttua on valjempaa,ja pystyy ottamaan kuviakin.




Viimeisena etappina oli meren aarelle rakennettu teepaikka,johon pysahdyimme teeta juomaan.Orkesteri soitti hyva musiikkia.Joka ilta on joitain esiintyjia,ja myös teatteria on tarjolla.
Noin ihanan hymyn saimme teemme kera iloiselta tarjoilijatytölta,vaikka vakea oli paljon,ja tarjoilijoilla tosi kiire.

Nyt ainakin uutisten mukaan on tama Ramadanfestivaali erilaisine asioineen aika monessa kaupungissa taalla jo olemassa. Ainahan on ollut Ramadanina omat juttunsa,mutta kylla minun mielestani liikaa alkaa kaupallisuus vallata tata muuten niin tunnelmaltaan lamminta ja rauhallista kuukautta.
Tastakin varmaan ollaan monta eri mielta,mista ei voi kiistella.
Kun liika kaupallisuus valtaa alaa tallaisissa asioissa,niin helposti unohtuu se perustarkoitus,miksi jotain vietetaan.
Laitan lisaa kuvia,kun saan niita otettua.
İhanaa alkanutta viikkoa.

lauantai 22. elokuuta 2009

SULUBÖREK (KOSTEA PİİRAKKA)



Nain Ramadanaikana on tapana valmistaa ruokaa ja kaikkea muuta enemman,mita normaalisti.Yllatysvieraita saattaa tulla milloin vain,ja talosta löytyy aina tarjottavaa.Mina tein eilen tallaisen suolaisen piirakan.
Ylakuvassa ensin tayte,johon tarvitset:
1/2 l maitoa
1 kananmuna
1/2 kg fetajuustoa,taikka lorpeynir:ia(turkissa)Mina kaytin tuota lorjuustoa.
persiljaa reilusti
hiukan suolaa riippuen juuston suolaisuudesta.
Vatkaa kananmuna maidon joukkoon.Murenna seokseen fetajuusto.Lisaa suola ja persilja.




Taikina on yufkataikinaa ,jota saa Suomesta turkkilaisten kaupoista,ja varmaan muittenkin ulkomaalaisten.Fillotaikina kay myös,mutta on mielestani liian ohutta.Sita pitaa laittaa useampi kerros paallekkain.
Tahan annokseen kaytin 6 taikinalevya.Ne ovat yleensa pakkauksissa,missa on useampi kappale naita levyja.
Voitele reunallinen uunipelti.LAita taikinalevy niin,etta hiukan menee reunojen yli.Minun peltini on rEilunkokoinen,joten piti laittaa pohjalle kaksi levya.Voitele taman jalkeen levy öljylla kevyesti.




Revi taikinasta epamaaraisen kokoisia kappaleita,ja aseta niita nyt pohjalle niin,etta pohjaan tulee ohut kerros taikinaa.Voitele aas öljylla.





Taman jalkeen laita kauhalla taytetta .Saa olla aika reilusti.Minulla meni tuo tayte kahteen kerrokseen.Seuraavaksi revit taas taikakappaleita kerroksesi,voitelet ja laitat taytetta.




Viimeiseksi revit loput taikinasta taytteen paalle,ja taittelet pellin yli olevat taikinat kuvan mukaan.voitelet öljylla.Pistelet haarukalla,ja laitat jaakaappiin puoleksi tunniksi lepaamaan.
Paistolampötila riippuu uunista.Minulla on tuo 180 astetta.Uunini on sita kuumempaa sorttia.Kellonaikaa en koskaan katso,vaan silmamitalla maarittelen kypsyyden.Aikaa saa olla kuitenkin reilusti,etta taikina kerkiaa kypsya kunnolla.Taman takiakin ei kovin korkeaa lampötilaa.




Tassa juuri uunista otettu piirakka.Kannattaa laittaa leivinliina paalle,jotta piirakka meheytyy.




Ja sitten vain herkuttelemaan.

AFİYET OLSUN! HYVAA RUOKAHALUA!

perjantai 21. elokuuta 2009

RAMADAN 2009



Olemme siirtyneet perjantain puolelle.Tanaan on 21 paiva elokuuta,ja aloitamme Ramadanin vieton (paastokuukausi).
Kirjoitin tasta kuukaudesta vuosi sitten MTV3:n Helmen blogissani tarkemman selvityksen,joten jatan sen nyt tekematta. Jotain laitan kylla kuukauden kuluessa.Taalla Antalyassa kaikki on suuremmassa mittakaavassa,mita Fethiyessa asuessamme.Meita vastapaata oleva suuri kaupungin puisto on muuttunut Ramadanfestifaalialueeksi.Sinne on kaupunki rakentanut valtavasti pazaarimyyntipisteita.Kayn niita kuvaamassa,ja laitan tanne.Pienimuotoinen huvipuisto on lapsille,ja esiintymislavoja nayttaa nousevan.Katsotaan,mita siella tulee tapahtumaan.
Se,mika meita mieheni kanssa surettaa,niin on,kun sairauksiemme vuoksi emme voi paastota.Paastopaiva on pitka(15 tuntia),ja nyt on todella viela kuumaa,joten sydansairaalle vaarallista olla nain pitka aika juomatta ja syömatta.
Koraanikin maarittelee,etta sairaat vapautetaan paastosta,mutta heidan pitaa ruokkia köyhia.

SİUNATTU OLKOON RAMADAN kaikille sita viettaville ympari maailman

RAMAZAN MÜBAREK OLSUN

keskiviikko 19. elokuuta 2009

KİELİ YLİ RAJOJEN



Maapalloltamme löytyy paljon asioita,jotka ovat kaikille kansoille samanlaisia.Naita on seka elain-kasvi-etta ihmiskunnan keskuudessa.

minulla on ollut ilo ja onni saada tutustua hyvin lahelta eraaseen tallaiseen asiaan, puhe-ja kuulovammaisiin.Miehellani on hyvin pitka aikainen ystava,joka on seka kuuro,etta mykka.Mina olen saanut tuntea hanet nyt 15 vuoden ajan,ja seurata hanen elamaansa.

Alkuun monia vuosia han oli poikamies,mutta lopulta löysi aviovaimon,joka myös on kuuromykka.Monen monet kerrat tama niin ihanan ystavallinen ihminen istui meilla ruokapöydassa,ja myös monasti yöpyi kodissamme.
lahes aina tullessaan hanella oli jotain tuliaisia.Koskaan ei ole pahaa sanonut,ja aina on myös ollut meille tervetullut.



Nain myös on tanakin paivana.Nyt han ei meilla enaan yövy,kun on oma koti,ja siella aviovaimo odottamassa.Yhteytta pidetaan jatkuvasti.

Eilen,kun olin kaupassa ruokaostoksilla,niin mieheni soitti,etta viivytkö kauan.Meille oli tullut vieraita.

Ystavamme oli saanut vieraakseen ulkomailta kuuromykkaystaviaan. Nuoren kihlaparin,joista mies on venalainen(asuu venajalla) ja kihlattu englantilainen ,ja asuu englannissa.

Mukana oli viela eras turkkilainen kuuromykka mies.

Ystavamme halusi,etta mekin voimme tutustua naihin ihmisiin.

Mieheni on naina vuosina oppinut aika paljon viittomakielta,ja pystyy kommunikoimaan hyvin.Myös mina ymmarran jo aika hyvin,mita he puhuvat,mutta en osaa itse puhua viittomakielella. Tasta huolimatta jutustelumme sujui joustavasti.Ystavamme kanssa ymmarramme toisiamme todella hyvin.

Vieraamme olivat aivan ihastuttavia ihmisia.Hyvin valittömia,ja ystavallisia.

Olen tutustunut moniin kuuromykkaperheisiinkin.Ja jollainlailla tulee tunne,etta vaikka nailta ihmisislta puuttuu kaksi hyvin tarkeaa aistia ja kykya,niin kaikki he ovat onnellisia ja iloisia.
Heilla on myös tiivis yhteisö.
Myös yli rajojen ja kielen.Viittomakielihan on myös yhteinen rajoista riippumatta.

Taas kerran herasi ajatus,etta kuinka paljon,ja turhasta monasti valitammekaan.

On suuri rikkaus saada olla tallaisten ihmisten laheinen ystava.Heille voi antaa paljon,mutta viela enemman heilta saa itselleen.

lauantai 15. elokuuta 2009

MİGROKSESSA osa 2



En kay migroksessa kovinkaan usein,koska siella on paivittaistavarapuoli kallista.Ja toisekseen se on meilta suhteellisen kaukana.
Silloin,kun on enemman,ja painavia ostoksia,niin menen migrokseen.
Kuvissa syy tahan.İsosta migroksesta on ilmainen kotiinkuljetus.Joka taysi tunti starttaa migroksen pihalta 5 tuollaista kotiinkuljetusautoa,jotka kuljettavat asiakkaat eri puolille kaupunkia.Myös migrokseen menossa voi kayttaa tata palvelua.
Paasen talla kotiovelle poistullessani.



Viime viikolla ensimmaista kertaa minulle kavi niin,etta kun menin talle kotiinkuljetusautolle 10 minuuttia ennen sen lahtöaikaa,niin se olikin jo taynna.Ja seisomapaikkoja ei ole.
Minulla oli kaksi tosi painavaa kassia ruokaostoksia,joten ei auttanut muu,kuin odottaa tunti seuraavaa lahtöa.Olisin paassyt kylla dolmuksellakin,mutta en aivan kotiovelle.
Kulutin aikaa menemalla ostoskeskuksen kolmanteen kerrokseen ostamaan pehmisannoksen hillolla.NAM.
Hiukkasen kylla asia kiukutti.Ja miksikö.Kavin tayden bussin sisalla,ja totetesin,etta suurimmalla osalla istujista ei ollut nakyvia ostoksia.
Kuinkahan moni kayttaa tata ilmaista kuljetusta,vaikka ei mitaan ostaisikaan.
Ja kun kuljetus kuuluu koko ostoskeskuksen liikkeitten palveluun(ei siis vain migroksen),niin kasilaukussahan saattaa olla ostettuna joku kalliskin pikkuinen ostos,mika ei nay paalleppain.
Mutta olen tehnyt aikaisemmilla kerroilla kylla sellaisen huomion,etta varsinkin nuoret kayttavat tata palvelua ilman ostoksiakaan.
Siina pihalla oli kyydityksen esimies,jolle tasta mainitsin,ja sanoin,etta pitaisi luoda jokin systeemi talle.Mutta se on aika vaikea,kun nekin,jotka vain kayvat katselemassa ilman ostamista,niin ovat asiakkaita.Mina kylla laittaisin taman palvelun vain ostaville asiakkaille.
Tunnin paasta paasin hyvin kyytiin.Meita asiakkaita oli silla kertaa vain kaksi.Joten tilaa oli minulle ja kahdelle kassilleni reilusti.
Mutta kaikenkaikkiaan hieno juttu,etta tallainen palvelu on ilmaisena asiakkaitten kaytössa.

torstai 13. elokuuta 2009

MİGROKSESSA osa 1



Tanaan kavin taas pitkasta aikaa ostoksilla isossa Migroksessa. Olen joskus maininnut,etta taman ostoskeskuksen somistukset ovat todella kauniita ja nayttavia.Nyt teemana on tietenkin kohta alkava Ramadankuukausi.Oikea nimitys talle kuukaudelle on RAMAZAN,mutta puhun nyt Ramadanista,koska sen useimmat eurooppalaiset tietavat paremmin..
Kyltissa lukee "TERVETULOA RAMAZAN."



Somistuksena on kaytetty ohutta kangasta,missa on valoköynnökset.Olivat kauniit.Tuossa edessa ovat Ramadankuukauden tutut hahmot.Nailla esitetaan nukketeatteriesityksia hyvin paljon taman kuukauden aikana.
Koristeet ovat nayttavia ja isoja.Ostoskeskus on keskelta avointa tilaa ylhaalta alas saakka,ja tahan tilaan nama aina laitetaan.




Samoin oli koristettu myös neuvontapiste.




Tama viehattava nakyma sai minut pysahtymaan toviksi. Kun seisoi taman nakyman edessa,niin olisi halunnut menna,ja avata tuon sinisen oven.MUTTA, eihan se ollut mahdollista,koska tama oli nayteikkuna. Olemme tottuneet,etta nayteikkunassa on aina jotain sita,mita kauppa tarjoaa ostettavaksi.Aivan upea idea tallainen.Nayteikkunan vieresta on sisaankaynti kyseiseen kuuluun vaatetusliikkeeseen.






Kerrosten vailla kulkee naköalahissi,ja myös liukuportaat.


Hissin alapaa paattyy suihkulahteeseen. Hissista katsottuna upea nakyma.
Asiakkaitten ei kuitenkaan tarvitse kastella jalkojaan tuossa suihkulahteessa,koska ovi tietenkin on toiselle puolelle.HİH! Voisihan se olla aikamoinen yllatys,kun hissista ulos astuessaan huomaisi olevansa "uima-altaassa". Hyva idea piilokameralle.






tiistai 11. elokuuta 2009

VİİME TORSTAİN TUNNELMİA



Taytetyt parikat (biber dolma) ovat kesaruokaa parhaimmillaan.Naita valmistin viime torstaina.Nautimme tasta ruoasta kylman valkosipulijugurtin kera



Aurinko on mennyt mailleen,ja pimeys laskeutunut kaupungin ylle. Torstai-iltaisin ja yön yli palavat valot moskeijoissa ilmoittaen tulevasta perjantaista.
Taysikuu valaisee tana torstaina myös ikkunastamme nakyvan moskeijan.




Kellon jo ollessa yli puolen yön, ilotulitusraketit kohoavat korkeuksiin laheisen hotellin juhlistaessa jotain tapahtumaa.
İstumme parvekkeella lampimassa(hiostavassa) elokuun yössa,ja iltapalaksi(paremmin yöpalaksi) nautimme raikasta vesimeloonia fetajuuston kera.
Alhaalla kadulla alkaa liikenne hiljakseen vaheta.
Nautin suunnattomasti naista illoista ja öisista nakymista parvekkeella istuen.

lauantai 8. elokuuta 2009

POLİİSİ VALVOO



Olen aikaisemmin kertonut poliisin työsta taalla Turkissa. Poliisi nakyy ja kuuluu.Ja myös toimii tehokkaasti moninaisesti.
Liikenneratsiat ovat tassa nyt aiheena,kuten edellisessakin postauksessa.Tama työskentely ainakin taalla Antalyassa on hyvinkin tehokasta. Ratsioita on joka ikinen viikon paiva, monessa eri kaupunginosassa. Jokaisella ratsialla on myös oma aiheensa. Esim.joku ratsia kasittaa moottoripyörat,joku promillemittauksen,joku turvavöitten kaytön jne.Kaupunki on jaettu aihealueisiin,ja nama alueet kiertavat rinkia niin,etta jokaisella alueella tulee tarkastus jokaisesta aiheesta.Kaupunki onkin siis paivittaisen kontrollin alaisena.Erittain hyva asia.
MUTTA! Sitten juuri tama MUTTA,mita me mieheni kanssa ollaan ihmetelty. Miksi poliisin pitaa olla niin nakyva myös ratsioissaan.İnternetissa on luettavissa tarkka lista tarkkoine kellonaikoineen. Elikka on kansalaisten luettavissa ja ratsiapaikanhan voi nain tarkistaa ja kiertaa.İtse ratsiapaikalla myös poliisi nakyy kauas.Poliisin autoissa ja moottoripyörissa on vilkut paalla.Moni kerkiaa kaantya sivukadulle ennen tata.
Meidan mielestamme pitaisi enemman jarjestaa sellaisia ratsioita,missa poliisi on vahemman nakyvissa.Ainakin autoista hatavilkut kiinni.
Sita en tieda,miten maanteilla nama ratsiat jarjestetaan.Ollaan kylla osuttu matkalla linja-autossa ratsiapaikalle,ja kylla poliisi siellakin oli hyvin nakyvissa jo kaukaa.
Tutkia kaytetaan myös taalla,mutta en tieda miten suuressa mittakaavassa.Valvontakameroita on myös.
Mutta kaikenkaikkiaan on kuitenkin hyvin tehokasta toimintaa nykyaan.

Mukavaa viikonloppua ystavat.