lauantai 22. joulukuuta 2012

RAUHAİSAA JOULUNAİKAA


Kaikille lukijoilleni, jotka Joulua vietatte.
Teille , joille ei Joulu ole juhlan aikaa, niin kivaa viikonloppua.

Monta uutta lukijaakin olen saanut seurakseni tana vuonna. Teille tervetuloa blogimaailmaani. Lammin kiitos, etta jaksatte lukea, ja kiitos myös kaikista kommenttien jattamisista, seka kiitos teille jo kauan mukana kulkeneille. Olette minulle yhta tarkeita kaikki.

Haluan myös tassa samalla toivottaa oikein HYVAA TULEVAA VUOTTA, koska mita todennaköisemmin en ole vuoden vaihteessa internetin aarella.

perjantai 14. joulukuuta 2012

KONTROLLİA


http://www.antalyaeah.gov.tr/

Jalleen kerran olen erittain tyytyvainen saamaani hoitoon. Eilen kavin kardiologilla sairaalamme poliklinikalla. Taallahan on monta sairaalaa, mutta tuo tuossa kuvassa on se, mita me kaytamme. Antalyan tutkimus- ja opetussairaala. On Valtion laitos.
Nyt vaihtui myös laakarini. Aikaisemmin hoitava laakari oli sydankirurgi. Han jai elakkeelle, joten  nyt sitten tilasin ajan kardiologille. Ajan varasin netilla. Uutta oli tullut se, etta kaikki, jotka olivat menossa kardiologin vastaanotolle, niin ohjattiin ensimmaiseksi sydanfilmiin. Ja sen jalkeen laakarin oven taakse odottamaan.
Talla poliklinikalla ottaa vastaan paivittain ( ei viikonloppuna) nelja kardiologia.
Aikaa kului ilmoittautumisesta laakarille paasyyn 15 minuuttia. Tuossa ajassa siis oli otettu myös sydanfilmi.
Aamupaivalla varmaan on enemman tungosta, mutta menen mielellani aina iltapaivasta, jos mahdollista. Niinkuin nytkin.
Tasta ensimmaisesta tapaamisesta jai niin hyva mieli, etta aion jatkaa samaisella laakarilla kayntejani. Luottamus syntyi heti.
Kaikki on muuten erittain hyvin, mutta kolesteroolini kohosi laaketauon aikana huomattavasti yli normaalien arvojen, joten laakitys aloitettiin uudelleen. Seuraavan kerran, kun arvot ovat normalisoituneet, niin kokeillaan laakityksen lieventamista. Lopetusta on nyt kokeiltu kahdesti, eika se onnistu.

Kivaa viikonloppua, ystavat!


lauantai 8. joulukuuta 2012

MİGROKSEN OSTOSKESKUKSESSA

 Olimme ystavan kanssa kiertelemassa viime sunnuntaina.









 Tama kierros aloitti kauppakeskustemme katselun, mita on tana vuonna tarjolla Uudeksi vuodeksi. Silla Jouluahan taalla ei vieteta, mutta ostettavaa on tarjolla jo tana paivana paljon Uudenvuoden juhlaa varten. Kaupallista tamakin, silla islaminuskoon ei kuulu myöskaan Uudenvuoden juhliminen.  Ja onhan taalla matkailijoita ja paljon ulkomaalaisia asumassa, joten heitakin varmaan ajatellaan.
Mutta kylla löytyy tana paivana jo  suuri joukko myös turkkilaisista, jotka koristelevat kotinsa Uuudeksi  vuodeksi, ja  ostavat myös lahjoja . Uusi vuosi on taalla hyvin perhekeskeinen. Samoin, mita meilla suomalaisilla Joulu.
Joulupukki voi olla myös valkoinen.
Kierroksen jalkeen nautimme ystavani kanssa kasvispitoisen salaattilounaan. Tarjolla on salaatteja ja kasvisruokia kylmapöydasta. Lampimana oli nyt fetajuustorullia, kasvispihvi uunissa tehtyna ja lamminta leipaa.
Lautasia on kolmea eri kokoa, joista saa valita. ja sitten vaan keraamaan lautaselle niin paljon, kuin siihen mahtuu.
Minulle riitttaa aina pienin koko, jonka hinnaksi tulee n. 3 euroa, ja siita vatsa tulee sopivasti tayteen.

keskiviikko 5. joulukuuta 2012

SUOMİ 95 VUOTTA


Jalleen on sinivalkoisen juhlan aika. Suomen itsenaisyys tayttaa tana vuonna 95 vuotta.


İtsenaisyyspaivaa Suomessa vietetaan paukkuvassa pakkasessa ja luntakin taitaa olla ihan koko maassa.
Nain ulkosuomalaisena, ja kauan jo Suomesta pois asuneena İtsenaisyyspaiva on kuitenkin  yksi niista paivista, jolloin suomi on vahvasti ajatuksissa.

Oikein hyvaa İtsenaisyyspaivaa suomalaisille kaikkialla maailmassa. Olkaamme ylpeita tasta paivasta ja itsenaisyydestamme.

(Kuvat netista)